Premium

Haarlemse cafés bezorgen winters tapbier aan huis met bakfiets en bier-auto: ’Voor iedereen die het gezicht van de knappe barman of barvrouw mist’

Van links naar rechts: café eigenaren Michel Castenmiller, Niels Weijers, Ton Veenhof en Twan Stoelman. En Birgit Ente van Stichting STAD die Gappie Tappie initieerde.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Haarlem

De Zoom-bingo’s, vanuit-huis-pubquizzen en online kroegentochten kennen de meesten inmiddels. Evenals de support your locals eten- en drankpakketten. ’Weet je wat mensen nog missen?’, dacht een stel initiatiefnemers bij de Haarlemse Stichting Stad. ’Tapbier.’ Ze strikten twaalf Haarlemse cafébazen en bedachten Gappie Tappie: vers getapte biertjes, aan huis bezorgd. Vrijdag beginnen ze.

„Mooi is ’ie hè”, Michel Castenmiller van café het Wapen van Bloemendaal klopt met zijn vlakke hand trots op de omgebouwde, mosterdgele DAF. Het ding staat geparkeerd voor een loods in de Waarderpolder. Op het dak staan de letters ’BIER’ en op de achterklep een glimmende biertap. ,,Gisteren opgehaald. Uit Overijssel nota bene. De accu doet het alleen niet”, constateert hij. „Maar dat komt wel goed.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.