34 nieuwe besmettingen corona in de IJmond, laagste aantal in weken

Beverwijk

Dinsdag zijn er 34 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld in de IJmond. Dat is het laagste aantal sinds begin oktober.

Ook in de grafiek is te zien dat de tweede golf met besmettingen in de IJmond over zijn top heen is. Die was eind oktober met 125 nieuwe besmettingen per dag, drie dagen achter elkaar.

Vooral in Velsen is de daling opvallend. Dinsdag kregen vijf inwoners te horen dat ze het virus bij zich hebben, donderdag 29 oktober waren het er nog 55. De laatste zeven dagen waren het er nog maar gemiddeld 12,4 per dag.

In Beverwijk zijn dinsdag 9 nieuwe besmettingen, in Heemskerk 7, in Castricum 10 en in Uitgeest 3. Geen enkele inwoner hoefde met covid 19 het ziekenhuis in, en er overleed ook niemand aan die ziekte.

De afgelopen twee weken stierven vijf inwoners van de IJmond aan covid 19, drie uit Heemskerk en twee uit Velsen. In die twee weken waren er 790 nieuwe besmettingen, de twee weken daarvoor waren het er nog 1231, en de twee weken daarvoor 885.

Het risiconiveau in de veiligheidsregio’s Kennemerland en Noord-Holland Noord (waar Castricum toe behoort) is overigens nog steeds zeer ernstig.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.