Telstar is beter dan NAC Breda, maar staat na 90 minuten net als tegen Go Ahead met lege handen: 1-0 nederlaag

Breda

Telstar was beter dan NAC Breda, maar verloor zaterdagavond toch in het Rat Verlegh Stadion

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was NAC Breda erg sloridg. Telstar kreeg al binnen twee minuten mogelijkheden tot kansen, maar ging hier onzorgvuldig mee om. In de eerste helft kreeg Telstar via Plet twee keer een kans, maar de ervaren spits was net niet scherp genoeg.

De ploeg van trainer Andries Jonker was de gehele eerste helft sterker maar kwam wel goed weg. Welat Cagro voorkwam in een ultieme poging een bijna zeker doelpunt van Lex Immers maar raakte hierbij wel de bal met zijn hand. Scheidsrechter Jannick van der Laan stond er bovenop maar liet wonderwel doorspelen.

Het speelbeeld bleef in de tweede helft lang intact. Telstar kreeg meerdere kansen waarvan die van Dan Adshead het grootst was. Hij schoot na een mooie combinatie met Glynor Plet tegen de goed keepende Nick Olij aan. Tegen de verhoudingen in, was het toch NAC dat voorkwam. Invaller Jethro Mashart kreeg te veel ruimte van Benaissa Benamar en rondde eenvoudig af.

Telstar bleef aandringen. Glynor Plet schoot vanuit een chaotische situatie net naast. In de laatste minuut kreeg Telstar een corner. Keeper Jasper Schendelaar ging mee naar voren. Hij kopte tegen de paal.

Lees hier meer: Telstar verliest tegen NAC wedstrijd die het niet verdiende te verliezen. En dat is niet voor het eerst dit seizoen: ’We verdedigen prima op een moment na. En dat moment, daar gaat het wel om’ [video]

Telstar Schendelaar; Bronkhorst (82. Vandermeulen), Korpershoek, Benamar, El Yaakoubi, Pattynama (87. Taha); Adshead (73. Van Velzen), Cagro, Najah, Van Doorm (87. Liesdek), Plet

NAC Breda Olij; Rösler, Adilehou (66. Mashart), Riera; Schouten, Malone, Haye (87. Kali), Immers (46. Azzagari), Venema; Bilate, Van Hooijdonk (65. Boffonge)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen