Premium

Drievoudig Surinaams international Roscello Vlijter wacht al anderhalf jaar op officieel debuut voor Telstar: ’Ik bid niet naar God voor geld of speelminuten, als het komt dan komt het’

Roscello Vlijter (r) met Suriname in de oefeninterland tegen Telstar.
© Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Al anderhalf jaar lang wacht Roscello Vlijter bij Telstar op zijn debuut in het betaalde voetbal. Aan opgeven denkt hij niet. Zijn geloof, een grote droom en ’broer’ Plet houden hem scherp.

Hij had amper voet op het veld gezet of Roscello Vlijter was bij Telstar al uitgegroeid tot een cultfiguur. Kort nadat de uit de jeugdopleiding van Feyenoord overgekomen Vlijter in Velsen-Zuid had getekend, zei hij met een stalen gezicht tegenover de camera van de regionale omroep dat hij naar Bayern München wilde. Op sociale media werd hij uitgelachen. ’Deze jongen moest eerst maar eens bij Telstar slagen’, luidde het algemene tendens ,,Weet je dat wij het woord ambitie helemaal niet kennen in Suriname?”, zegt Vlijter. ,,Dat gebruiken we niet. Je hebt het over je droom. In Suriname kun je gewoon zeggen dat je naar Bayern wil, mensen weten dat je daarover droomt. Als je dat hier zegt, denken ze dat je dat meteen van Telstar naar Bayern wil.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen