Beverwijkse wandelroute Beek als Bron ’opgefrist’ met nieuwe informatiepanelen

Een van de nieuwe panelen behorend bij de wandelroute Beek als Bron.
© Foto Truus Zonneveld
Beverwijk

Nieuwe informatiepanelen sieren de bewegwijzerde wandelroute Beek als Bron in Beverwijk. Eén in park Scheijbeeck bij de volière, één bij kinderboerderij De Baak en het derde paneel is geplaatst bij de duiningang aan de Oudendijk in Heemskerk.

De oude panelen, geplaatst in 2010 tijdens de opening van de wandeling, waren hoognodig toe aan vervanging.

Zo gevarieerd als wat, de Beek als Bron-route. De korte wandeling voor kinderbenen (2 km) bestaat uit een rondje van park Scheijbeeck naar de vijver achterin park Westerhout en weer terug. Of neem de lange (ca. 12 km) vanaf NS-station Beverwijk richting Scheijbeeck, door Westerhout, langs de begraafplaats, de Nollen, langs de Heemskerkse tuinderijen, Tata Steel en dan dwars door de duinen naar Wijk aan Zee.

Terug met de bus of gewoon lopend (17 km). Wacht niet te lang, want straks zijn alle schitterende najaarskleuren uit het bos verdwenen, de paddenstoelen omgewaaid, de bomen kaal, en heb je niets gemerkt. Dat mag je niet laten gebeuren.

Meer weten? Haal de Beek als Bron-wandelgids met illustraties en foto’s plus plattegrond van Tjarko van der Pol. De gids is een uitgave van de stichting Kunst & Cultuur Beverwijk en de gemeente Beverwijk, geschreven en samengesteld door Truus Zonneveld. Hij bevat informatie over het landschap en de cultuurhistorie van deze streek. De brochure is gratis op te halen bij de gemeente Beverwijk, gemeente Heemskerk en museum Kennemerland. Zo lang de voorraad strekt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.