Frank Korpershoek weer bij selectie Telstar voor wedstrijd tegen Go Ahead Eagles: ’Maar nog geen 90 minuten’

Velsen-Zuid

Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek zit voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer bij de selectie. Hij is nog niet fit genoeg voor negentig minuten.

’Mister Telstar’ viel tijdens Telstar - TOP Oss uit met een enkelblessure en miste sindsdien vier wedstrijden. ,,Frank kan weer spelen, maar geen negentig minuten”, zegt trainer Andries Jonker. ,,Hij heeft 3,5 week aan de kant gestaan, dus we bouwen het op.”

De spelers van trainer Andries Jonker kregen in de week na de uitwedstrijd tegen Jong AZ (1-1) twee dagen achter elkaar vrij. ,,We speelden vier wedstrijden in twee weken. Dat zijn we bij Telstar niet gewend, we spelen geen Europees voetbal. Het is lekker dat er nu 8 dagen tussen de wedstrijden zat. Dat betaalt zich nu uit, want we hebben een fitte groep. Alleen Cas Dijkstra, Richelor Sprangers en Roscello Vlijter waren deze week ziek. Ze zijn thuisgebleven. We zijn afwachting van de testresultaten, maar ze zijn sowieso niet fit genoeg om te gaan.”

Verdediger Vincent Regeling is weer te been nadat hij geblesseerd raakte tegen Roda JC, maar traint nog niet mee.

Spits Sebastian Soto is voor oefeninterlands tegen Wales en Panama op pad met het nationale team van de Verenigde Staten. Een aantal clubs in de Keuken Kampioen Divisie spelen niet in de interlandperiode vanwege de interlandverplichting van sommige spelers. Andries Jonker legt uit waarom dat bij Telstar niet het geval is. ,,Doorgaans is er heel veel aandacht voor eerste divisievoetbal in de weken van interlandvoetbal. Daarom willen wij graag spelen. Ook hadden wij voor dit seizoen niet kunnen voorzien dat we een speler bij de A-selectie van Amerika zouden hebben.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen