Berlijners zwaaien laatste vluchten van vliegveld Tegel uit

Vliegtuigspotters en andere luchtvaartliefhebbers nemen dit weekend afscheid van het vermaarde Berlijnse vliegveld Tegel.

De luchthaven Tegel (TXL) gaat zondag dicht en de activiteiten zijn inmiddels grotendeels overgenomen door het nieuwe vliegveld Berlin Brandenburg Airport (BER).

Wegens het coronavirus worden zaterdag en zondag maximaal honderd bezoekers per keer toegelaten op het terras vanwaar vertrekkende en aankomende vluchten kunnen worden gevolgd. De kaarten voor het terras om afscheid te nemen van Tegel zijn al dagenlang uitverkocht. Er worden daarom veel foto's als herinnering genomen op en rondom het vliegveld.

Transitie

De transitie van het Berlijnse luchtverkeer verloopt voorspoedig. Vorige week zaterdag landden de eerste vliegtuigen met passagiers op Berlin Brandenburg Airport. Dat gebeurde negen jaar later dan voorzien. BER vervangt de luchthavens Tegel en Berlijn Tempelhof. Tegel sluit zondag, Tempelhof ging al in 2008 dicht.

Zaterdag zijn er nog zo'n zeventig vliegbewegingen rond Tegel te zien. Zondagmiddag voert Air France de laatste vlucht uit naar Parijs. Die maatschappij landde ook als eerste op Berlin Tegel, op 2 januari 1960.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.