Echtpaar Rosenhart zag een Engels toestel een buiklanding maken bij de Oudeweg in Haarlem. Boek over vergeten noodlanding

De uitgebrande Wellington bij de Oudeweg
Haarlem

Historici hebben de vergeten noodlanding gereconstrueerd van een Engelse Wellington-bommenwerper dat 6 juli 1940 neerkwam bij de Oudeweg in Haarlem. Daarbij kwam onder meer een bemanningslid om het leven en raakten zeven huizen vernield.

De schrijvers H. van der Laan, J. van der Maas en A. Neeven achterhaalden getuigen en foto’s. Het toestel werd in de linkervleugel geraakt door het Duitse luchtafweergeschut bij Schiphol. De bemanning zette het brandblus-systeem in werking maar het vuur breidde zich uit. Er moest in Haarlem een noodlanding gemaakt worden.

De auteurs spraken met overlevenden. Ook bewoners die het incident hadden gezien, komen aan het woord. Onder wie de heer en vrouw Rosenhart. Ze zagen het toestel een buiklanding maken.

Het boek ’Noodlanding bij Haarlem’ is voorzien van een voorwoord door Job Cohen. Het telt 138 pagina’s en kost 22 euro. Bestellingen mailen naar: aviation-warbooks@yahoo.com

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.