Menig traantje van blijdschap en ontroering in Spaarndam dankzij groot mobiel scherm met lieve boodschappen van vrienden en familie [video]

Opa verrassen voor zijn 83e verjaardag.
Spaarndam

Menig traantje van blijdschap en ontroering vloeide zondagmiddag in Spaarndam. De bewoners van twaalf adressen in het dijkdorp werden verrast met een videoboodschap van hun familie of vrienden op een gigantisch led-scherm.

Zoals de grootouders die zagen hoe hun kinderen en kleinkinderen, vanuit Canada, een boodschap voor hun opa (83) hadden. Ook zongen ze een liedje voor de jarige job, die het niet drooghield.

Het gigantische scherm werd op een wagen door Spaarndam gereden. Voor het voertuig uit fietste Sacha Goossens om het geheel in goede banen te leiden. Met enkele andere dorpsbewoners vormt zij stichting Dijk van een Dorp, die zich inzet om Spaarndammers samen activiteiten te laten ondernemen. Ook tijdens de coronacrisis kan dit, zo bleek zondag.

De videoboodschap op het grote scherm sprong het meest in het oog. Goossens vertelt over het filmpje van een oudere dame, die kort geleden naar een verzorgingshuis verhuisde.

De video voor haar voormalige buurvrouw ontroerde. ’Zo mooi’, hoorde Goossens zondag meerdere ontvangers zeggen. Voor herhaling vatbaar, vindt de initiatiefneemster, misschien met kerstmis al.

Maar de zesde editie van Dijk van een Dorp bood meer dan lieve boodschappen op een groot scherm. Spaarndammers konden via YouTube workshops van dorpsgenoten volgen, zoals portret schilderen of een tas maken en versieren.

Ook werden op social media korte presentaties gegeven over mooie plekjes in het dorp, waar de bewoners dan, maximaal met z’n vieren, langs konden lopen tijdens de ’eropuit-route’, In de Stompe Toren was een tentoonstelling te bezichtigen met het thema ’de stille omgang’.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.