Premium

Verdachte van beschieten man in Badhoevedorp zegt dat hij doodsbang was voor slachtoffer: ’Ik moest mezelf wel verdedigen’

,,Dit gebeurde in een woonwijk op klaarlichte dag, nota bene in het bijzijn van het jonge dochtertje van de verdachte’’, aldus de aanklaagster over het schietincident in Badhoevedorp.
© Archieffoto
Schiphol/Badhoevedorp

De schietpartij op klaarlichte dag op de 26e februari van 2019 in Badhoevedorp had een enorme impact volgens justitie. „Steeds vaker beslechten criminelen hun conflicten met vuurwapens. Dit gebeurde in een woonwijk op klaarlichte dag, nota bene in het bijzijn van het jonge dochtertje van de verdachte”, aldus de officier van justitie maandag bij de rechtbank op Schiphol. Zij eiste 2,5 jaar celstraf tegen de 27-jarige Badhoevedorper Entienne O.

Het slachtoffer, een 27-jarige Amsterdammer, raakte bij de schietpartij gewond in zijn knie en bovenbeen. O. ontkende niet dat hij had geschoten. „Maar dat is het resultaat van twee maanden bedreiging en afpersing”, zei de verdachte. Het slachtoffer zou hem hebben achtervolgd vanwege een drugsschuld van een vriend van O., die onvindbaar zou zijn geweest. „Ze hebben mij en m’n gezin bedreigd met de dood. Ik had eerder een wapen tegen mijn hoofd gekregen. Ik was doodsbang.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.