Verontwaardigde reacties over Haarlemmer die zijn hond zou hebben mishandeld. ’Klopt niets van!’ Maar de politie blijft erbij

Fedde Hoogendoorn
Haarlem

Het bericht van Haarlems Dagblad over een 48-jarige Haarlemmer die zijn hond zou hebben mishandeld, heeft veel losgemaakt op social media en bij lezers. ’Schandalig’ en ’is helemaal niets van waar’, wordt onder meer geschreven. Volgens de politie is wel degelijk sprake van dierenmishandeling.

Het voorval vond halverwege deze maand plaats. Twee handhavers liepen voorbij de woning van de verdachte en door het voorraam zagen zij dat een hond werd mishandeld. ,,Het dier werd ontzettend hard tegen zijn ribben geschopt’’, vertelt een politiewoordvoerder. De dierenpolitie werd ingeschakeld en na overleg met de officier van justitie namen zij vrijdagmiddag de hond in beslag.

Maar was dat wel terecht?

Volgens de tientallen reacties op Facebook absoluut niet. ’Hij is gek op die hond’, schrijft iemand. Een ander: ’Die hond heeft het nog beter dan menig kind’.

Confrontatie

Op social media circuleren beelden van de confrontatie tussen de handhavers en de verdachte. Daarop is te zien dat het baasje van het dier zich beklaagt over de wagen van de boa’s die voor zijn deur wordt geparkeerd. Hij eist, op een dringende toon, dat het voertuig ergens anders wordt neergezet. Na een stevige woordenwisseling loopt de man woedend zijn huis in. Daarbij geeft hij zijn hond een klein tikje met zijn voet.

Wat vooraf ging aan die confrontatie, is niet te zien op de beelden.

Lees ook: Hond van Haarlemmer in beslag genomen, volgens handhavers zou hij het dier hebben geschopt

De politie blijft echter bij het ingenomen standpunt. ,,Er kan van alles geroepen worden, dat is prima. Maar de hond blijft in beslag genomen worden’’, reageert de persvoorlichter. Ook gelooft hij niet dat de man onschuldig is. ,,Als hij net zo tegen zijn hond is als dat hij tegen ons was, dan is het terecht dat zijn hond is weggehaald. De man was erg agressief.’’

De hond is nagekeken door een dierenarts en overgedragen aan een opslaghouder, die het dier momenteel verzorgt. Het baasje heeft een proces-verbaal gekregen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.