15-jarige Haarlemmer mishandeld en beroofd door groep jongeren, politie zoekt getuigen

Haarlem

Een 15-jarige jongen is zaterdagmiddag beroofd op de ’s Gravensandeweg in Haarlem. Hij werd bij de straatroof ook mishandeld.

De jonge Haarlemmer fietste rond 17:40 uur met zijn vrienden naar de skatebaan aan de Munterslaan, toen ze op de ’s Gravensandeweg een grote groep jongeren passeerden. Ze kregen vanuit de groep enkele opmerkingen naar hun hoofd, maar besloten het te negeren en door te fietsen.

Op dat moment werd het slachtoffer bij zijn jas gegrepen en moest hij wel stoppen. Een jongen van rond de 17 jaar oud zei dat hij zijn zakken moest leegmaken. Toen dit niet snel genoeg gebeurde begon hij op de jonge Haarlemmer in te slaan.

De oordopjes werden van hem afgepakt en een van de anderen van de grote groep jongeren pakte de telefoon van het slachtoffer af. Ondertussen werd de tiener door twee anderen geslagen en geschopt.

Drie jongens hebben zich dus schuldig gemaakt aan de mishandeling van de 15-jarige Haarlemmer, waarbij hij aan zijn gezicht gewond raakte. Ze zijn er daarna met de buit vandoor gegaan.

Het zou gaan om twee daders van rond de 17 jaar en één van rond de 16.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.