Stilte-festival in Haarlem met muziek, theater, meditatie en films

Poster van het Stilte Festival
© Verhalenhuis Haarlem
Haarlem

In weerwil van de aangescherpte coronamaatregelen zet het Verhalenhuis Haarlem de plannen voor een ’Eerste Haarlems Stilte Festival’ door. Het evenement voltrekt zich in het weekend van 23 tot en met 25 oktober in de Van Egmondstraat 7 in Haarlem.

Aanleiding hiervoor is de ’Dag van de Stilte’ zondag 25 oktober. Het programma in het verhalenhuis omvat een ligconcert, jeugdtheater, meditatie en films.

De organisatie wil een ’tegenbeweging’ in een wereld met ’toenemende haast en stress’. Het gaat volgens de groep om een zoektocht naar ’plekken van rust, bewustzijn en soms ook meditatie en stilte’. In dat streven vinden kerk en Verhalenhuis elkaar.

Tijdens de programmaonderdelen worden alle corona-maatregelen in acht gehouden. Reserveren is noodzakelijk (website verhalenhuis).

Vrijdagavond speelt Annelies Kole op de harp (20.30 uur, entree 10 euro), waarbij het publiek kan gaan liggen. Zaterdagochtend (10.30 uur, entree 9 euro) kan de jeugd vanaf drie jaar het stuk ’Golfje zoekt zee’ bekijken. Die zaterdagmiddag zijn er twee meditatieve momenten, (open inloop 13-16.30 uur en stilteloop 16.30-18 uur). Zaterdagavond draait de film ’Into the Great Silence’ (20 uur, kaartjes 6 en 7,50 euro), en zondagmiddag ’In Pursuit of Silence’ (14 uur, kaartjes 6 en 7,50 euro).

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.