Conducteur zwaar mishandeld door vier mannen op station Spaarnwoude

Spaarnwoude

Op donderdagavond is een 28-jarige conducteur op het station van Spaarnwoude zwaar mishandeld en bedreigd door vier mannen. Dat meldt de politie. Het voorval gebeurde rond rond 21.00 uur.

De conducteur zag in een coupé vier mannen zitten zonder mondkapjes. Ook had het viertal geen geldig vervoersbewijs. Toen de conducteur de mannen vroeg daarom de trein bij het eerstvolgende station te verlaten werd hij bedreigd en in zijn gezicht gespuugd.

De trein kwam kort daarna tot stilstand op het station Spaarnwoude en zowel de conducteur als de vier mannen stapten uit. Het viertal liep weg, maar drie van hen kwamen terug het perron op en mishandelden de conducteur. Hij kreeg rake klappen en een kopstoot. Tevens werd hij verbaal bedreigd.

Na de mishandeling liepen de mannen weg in de richting van de Vrijheidsweg. De politie kon de vier mannen uiteindelijk aanhouden op de Robert Nurksweg. De mannen, 17, 18 en 23 jaar uit Amsterdam en een 18-jarige man uit Voorst, werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie zoekt nog naar getuigen van het voorval.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.