Burgemeester wil graag coronaproof festival in Haarlemmermeer

Burgemeester Schuurmans tijdens de uitzending.
Hoofddorp

Haarlemmermeers burgemeester Marianne Schuurmans wil graag in overleg met organisatoren om corona-veilige festivals op te zetten.

,,De organisatoren die in Haarlemmermeer actief zijn, zijn erg creatief. Tegelijkertijd zie ik de behoefte aan festiviteiten gezien het aantal illegale feesten. Ik blijf zeggen: ga niet naar die illegale feesten. We gaan kijken of er op een veilige manier festiviteiten kunnen komen’’, aldus Schuurmans.

De burgemeester zei dit in de derde ’corona-uitzending’ via facebook. Inwoners van Haarlemmermeer kunnen dan vragen stellen waar de burgemeester antwoord op geeft. Op veel vragen kan Schuurmans geen antwoord geven, maar ze legt wel uit waarom niet. Bijvoorbeeld omdat de rijksoverheid er over gaat, of dat de scholen hun eigen maatregelen treffen waar de gemeente geen invloed op heeft.

Zorgen heeft de burgemeester wel: ,,Haarlemmermeer wordt, als het zo doorgaat, een zorgelijke regio gezien het aantal coronabesmettingen. Het is heel triest als daarom reguliere medische zorg moet worden uitgesteld. Om die reden blijven we op straat streng handhaven op de regels die er zijn. Houdt afstand, houdt afstand, ik kan het niet vaak genoeg zeggen.’’

Naar de uitzending die bijna een uur duurde, keken ruim 120 Haarlemmermeerders.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.