Volleybalsters Spaarnestad knokken zich naar tweede seizoenszege

Haarlem

De vrouwen van Spaarnestad zijn het nieuwe seizoen ijzersterk begonnen. Vorige week won de ploeg van Nico Halsema overtuigend met 0-4 bij Protos. Zaterdag knokten de Haarlemsen zich na een 0-2 achterstand nog naar een 3-2 overwinning op Dinto.

,,We kenden deze tegenstander al. In de voorbereiding verloren we in een oefenwedstrijd met 2-1. Dat was wel toen wij een erg druk programma hadden. We wisten dus wel dat er kansen lagen. Helaas begonnen we niet erg overtuigend’’, vertelde Halsema.

In de eerste set kreeg de thuisploeg weinig servicedruk op de tegenstander. Toch waren er kansen om de set in een rommelige slotfase te pakken. Na problemen met de puntentelling kwam Spaarnestad op setpunt. De Haarlemse ploeg wist dat echter niet te verzilveren en de set ging alsnog met 25-27 naar de bezoekers. Ook de tweede set kreeg de ploeg van Halsema de tegenstander maar moeizaam onder druk.

,,Toen we ook de tweede set verloren, hebben we tegen elkaar gezegd: er zit nu nog maar een ding op en dat is keihard knokken. Ik vind het mooi om te zien hoe we toe met z’n allen achter elkaar zijn gaan staan.’’

Toen Spaarnestad weer aansluiting had gevonden door de derde set met 25-21 te pakken, was het verzet van Dinto zo goed als gebroken. De vierde set ging daarom dik naar Spaarnestad en in de beslissende set bleef de thuisploeg het rustigst: 15-12. ,,We zijn fysiek sterker dan de tegenstander. Zelfs na zo’n lange wedstrijd lijkt het alsof we nog over hebben. Het doet me ook erg goed om te zien dat de meesten al boven hun niveau van voor de corona-onderbreking. We zijn op de goede weg’’, besloot een tevreden Halsema.

In de tweede divisie C van de mannencompetitie werd het duel Spaarnestad-Vives uitgesteld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal