Corona blijkt grootste obstakel voor ’vikings’ in Velsen-Zuid: Strong Viking Run geannuleerd door opgelopen aantal besmettingen

Een deelnemer van een eerdere editie van de Strong Viking Run kruipt door de modder.
© Archieffoto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk
Velsen-Zuid

Ook het laatste nog grote geplande evenement in recreatiegebied Spaarnwoude gaat dit jaar niet door. De gemeente Velsen heeft de vergunning voor de Strong Viking Run in Velsen-Zuid ingetrokken. Eerder werden onder meer de festivals Dance Valley, Dutch Valley en Awakenings al geannuleerd in het recreatiegebied.

De organisatie schrijft op Facebook dat ze slecht nieuws hebben gekregen en dat het evenement niet door kan gaan vanwege het toegenomen aantal coronabesmettingen in de veiligheidsregio Kennemerland.

De Strong Viking Run zou gehouden worden in het weekeinde van 10 en 11 oktober, en is een evenement waarbij deelnemers verschillende obstakels moeten overwinnen om bij de finish te komen. De opdrachten lopen bij de run uiteen van het doorkruisen van modderpoelen en de skipiste van SnowPlanet tot het opklimmen van heuvels met zware kettingen en het overwinnen van een drop in ijskoud water.

Positief

De gemeente stond in eerste instantie nog positief tegenover het door de organisatie ingediende plan en gaf een vergunning af. De persconferentie van de overheid van afgelopen vrijdag heeft het tij doen keren.

Strong Viking heeft na de afmelding van de gemeente Velsen nog geprobeerd een vergunning te krijgen in de gemeente Wijchen, echter leverde ook dit niets op. Het bedrijf wordt hard geraakt door de coronacrisis doordat 95 procent van de geplande evenementen dit jaar zijn geschrapt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.