Woningcorporaties denken na over huisvesting en opvang van vluchtelingen uit Griekse opvangkampen, politiek wacht op verzoek uit Den Haag

Vluchtelingenkinderen slapen op straat nadat het vluchtelingenkamp Moria afbrandde.
© Foto AP
Heemstede

De regio is in afwachting van een verzoek van de regering om vluchtelingen uit de Griekse kampen op te vangen. Ondertussen denken de woningcorporaties vast na over de huisvesting en opvang.

Dit antwoordde de Heemsteedse wethouder Sjaak Struijf donderdagavond tijdens de raadsvergadering op vragen van Carmen van der Hoff (D66). ,,Het gaat straks niet alleen om huisvesting: goede opvang is minstens zo belangrijk.’’

#500kinderen

Van der Hoff heeft zich de afgelopen maanden hard gemaakt voor deelname van Heemstede aan de campagne #500kinderen van Stichting Vluchteling en Defence for Children. Uitgerekend op de dag dat het college besloot dat alleenreizende kinderen welkom zijn in Heemstede, brandde het Griekse vluchtelingenkamp Moria op Lesbos af. De regering wil nu in totaal honderd vluchtelingen opvangen, waarvan vijftig alleenreizende kinderen.

De gemeenten Haarlem, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk en Heemskerk hebben al eerder aangegeven open te staan voor de opvang van vluchtelingenkinderen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.