Studenten onderzoeken fietsparkeren in Hoofddorp

Waar kun je je dure fiets veilig parkeren in Hoofddorp, is de vraag.
© HDCMEDIA
Hoofddorp

Een groep studenten van Hogeschool Windesheim uit Almere doet onderzoek naar het fietsparkeren in het centrum van Hoofddorp.

Het onderzoek moet de gemeente Haarlemmermeer houvast geven bij het aanwijzen van parkeerplekken voor fietsen nu, maar ook in de toekomst. Volgens GroenLinks-raadslid Piet Schouten is dat hard nodig. Winkeliers in het centrum krijgen nu al vragen van klanten waar ze hun (elektrische) fiets veilig kunnen achterlaten. Veel mogelijkheden zijn er niet.

De enige bewaakte fietsenstalling die er nu is, is naast het NS-station. ,,In het verleden zijn er stallingen geweest op het Dik Tromplein en aan de Tuinweg. Een poging om op het Burgemeester van Stamplein een automatische fietsparkeerkluis te realiseren met subsidie van de provincie is onder tijdsdruk gestrand. De Fietsersbond pleit al jaren voor een fatsoenlijke (bewaakte) fietsparkeerplaats’’, aldus Schouten.

B en W van Haarlemmermeer zijn het eens met Schouten. ,,Fietsparkeren is belangrijk voor het functioneren van het stadscentrum en moet worden afgestemd op de routes voor het fietsverkeer en logisch liggen ten opzichte van de looproutes.’’

Schouten vindt de kelder van het huidige raadhuis, die na de sloop van het pand een fietsparkeergarage kan worden, een onlogische plek omdat die aan de rand van het winkelgebied ligt. B en W denken daar anders over. In de toekomst schuift het centrumgebied door nieuwbouw op naar het oosten. Er komen nieuwe appartementen, winkels en commerciële voorzieningen tussen de Nieuweweg en de Fruittuinen. Als die zijn gerealiseerd is de locatie van het huidige raadhuis een logische voor fietsparkeren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.