Telstar wint op verjaardag van trainer Andries Jonker met 2-1 van Excelsior door late goal Yaël Liesdek

Rotterdam

Telstar heeft op bezoek bij Excelsior in Rotterdam gewonnen. Jongeling Yaël Liesdek schoot zijn ploeg laat in blessuretijd naar de overwinning. Een cadeautje voor trainer Jonker.

In de eerste helft begon Excelsior furieus, in de tweede minuut schoot Siebe Horremans tegen de lat. Telstar kreeg vervolgens steeds meer grip op de wedstrijd. Het team van Andries Jonker speelde geduldig en had veel balbezit. Het leidde tot enkele kansen. Welat Cagro, Shayne Pattynama en Cas Dijkstra schoten naast. Spits Glynor Plet was met een sierlijk lobje het dichtstbij een doelpunt. De bal ging net over. Voor Excelsior was Reuven Niemeijer met een kopbal zeer gevaarlijk.

De spelers van Excelsior kwamen net als in de eerste helft na rust als wilde stieren de kleedkamer uit. De verdediging van de Witte Leeuwen had geen antwoord op fraaie rush van Joël Zwarts. Hij rondde feilloos af.

Telstar liet zich niet van de wijs brengen en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er. Onder andere Glynor Plet en Shayne Pattynama schoten naast. Dat was het grote euvel van Telstar. Kansen creëren lukt Telstar wel, maar de schoten zijn te vaak van te grote afstand of simpelweg niet zuiver genoeg.

In de 69e minuut was het wel raak voor Sven van Doorm. Hij kreeg de bal vanuit de kluts voor zijn voeten en haalde hard uit.

In de slotfase was het een open wedstrijd waarin beide ploegen op zoek gingen naar de overwinning. Voor Telstar was debutant Gylano van Velzen heel dichtbij een treffer. Hij schoot tegen de kruising aan.

Laat in blessuretijd was het de jongste speler van Telstar die de wedstrijd besliste. Yael Liesdek liep heel dapper en snel de diepte in. Excelsior had geen tijd meer om een nederlaag te voorkomen.

Excelsior

Telstar1-1

46. Zwarts 1-0, 69. Van Doorm 1-1

Excelsior Damen; Horemans, Matthys, Oude Kotte, Ormonde-Ottewil; Bruins (30. Baas), Niemeijer (73. Meijer), Van Rooijen; Zwarts, Omarsson, Mendes Moreira (73. Verhaar)

Telstar Schendelaar; Bronkhorst, Regeling (88. Taha), Korpershoek, El Yaakoubi, Pattynama (87. Liesdek); Najah, Cagro (64. Van Velzen), Dijkstra (74. Fernandes); Van Doorm, Plet

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen