De geschiedenis herhaalt zich: VVH/Velserbroek verspeelt tegen Alliance ’22 winst na late tegentreffer

Velserbroek

VVH/Velserbroek en Alliance’22 zijn de competitie begonnen met een 2-2 gelijkspel. De gelijkmaker van de Haarlemmers viel vlak voor tijd.

,,Het was identiek aan vorig jaar. Bij ons werd niet gespeeld omdat door de corona het restant van de competitie werd stilgelegd. Maar bij Alliance stonden we ook voor en kregen in de laatste minuut een treffer tegen. We stonden vandaag 2-0 voor en dat mag je niet uit handen geven. Toch is een gelijkspel verdiend. Zij maakten het spel en speelden gedurfder”, oordeelde VH-trainer Jeroen de Vries.

De Vries zag Donovan Mijnals en Mo Yahyaoui vertrekken en verwelkomde Joey Blom en Duran Tuncer. Via Jordi Hurkmans en Mark van der Werff kwam VVH 2-0 voor. Yanncik van Graas en een laat doelpunt van Laurens van de Hek voorkwamen een nederlaag voor debuterend coach Tim Koppen.

,,In de rust hebben we wat zaken aangepast. Achterin stond het daarna beter en hadden we meer grip”, wist Koppen, die blij was met het eerste punt als hoofdcoach.

,,Dit voelt als een overwinning. VVH is een ervaren ploeg die al lang samenspeelt. Als je dan 2-0 achter komt en er 2-2 uit haalt, kun je tevreden zijn. We zijn nu acht weken bezig en zien wat we willen zien. Aanvallen neemt risico met zich mee”, aldus Koppen.

Nieuw West United – Zwanenburg 5-2.

Doelpunten Zwanenburg: Nick de Graaf en Jurian Hoonte.

VSV – Swift 3-4

Doelpunten VSV: Eigen doelpunt Swift, Blom en De Jong.

Meer nieuws uit Sport Regionaal