Clash tussen twee uitersten in wedstrijd van de week tussen Zandvoort en EDO

Zandvoort

Bij de Wedstrijd van de week tussen Zandvoort en EDO is de thuisploeg favoriet. De ploeg van Ted Saunier en Abrahim el Bakkali stond bij het einde van de competitie eerste, EDO een na laatste.

In Haarlem-Noord waait wel een frisse wind over de velden van EDO. Debuterend hoofdtrainer Erik Metgod heeft een piepjonge selectie. ,,We hebben veel nieuwe jongens. Het zijn jonge honden die over het veld stormen. Jeugdigheid neemt bevlogenheid met zich mee.”

Metgod is naar eigen zeggen volop bezig met het ontdekken van de kwaliteiten van zijn team. ,,Het is een zoektocht. We zijn aan het zoeken wat de kwaliteiten van spelers zijn en hoe we die kunnen benutten. We zitten er nog midden in. Je hoopt dat je klaar bent voor de competitiestart, maar we moeten ook reëel zijn. Zij stonden bij het beëindigen van de competitie bovenaan, wij een na laatste. Ook hebben sommige spelers door de coronatijd een conditieachterstand en te maken met blessures. We gaan in elk geval ons stinkende best doen, dat is het motto.”

El Bakkali noemt de voorbereiding van Zandvoort wisselvallig. ,,We hadden te maken met coronagevallen in de selectie. Daardoor hebben we twee weken niet kunnen trainen. Het zijn onzekere tijden. We zijn in elk geval blij dat we weer beginnen. De wedstrijd tegen EDO is een leuk begin, de jongens kennen elkaar. Zo’n wedstrijd leeft binnen de selectie.”

Over de ambities van Zandvoort is El Bakkali duidelijk: ,,Ik denk dat we de ’stille’ kandidaat voor het kampioenschap zijn.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal