Haarlemmermeersche trakteert Spaarne Gasthuis op dagje golfen

Het team van de Haarlemmermeersche Golf Academie staat klaar op de zorgmedewerkers warm te ontvangen.
© Foto HGAC
Cruquius

’Als dank voor hun fantastische inzet en vastberaden strijd tegen corona tijdens de lockdown’. Zo verwoordt Willem de Vries, voorzitter van de Haarlemmermeersche Golfclub de motivering van zijn club om circa 250 medewerkers van het Spaarne Gasthuis een compleet verzorgde golfdag aan te bieden. Dit en komend weekend bevolken de zorgmedewerkers de golfbaan in Cruquius.

Het idee stamt al uit mei. Toen nodigde de Haarlemmermeersche het personeel van de corona-unit van Spaarne Gasthuis uit voor een later in het jaar te organiseren golfdag. Het enthousiasme was zo groot, ook bij zorgmedewerkers van andere afdelingen, dat de golfbaan besloot het groter aan te pakken en er nu vier golfdagen op de rol staan: 19, 20, 26 en en 27 september.

De ’helden’ van het ziekenhuis worden ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Zij gaan daarna de oefenfaciliteiten op voor een golfclinic, verzorgd door golfprofessionals. Aansluitend speelt iedereen onder begeleiding van leden van de Haarlemmermeersche, die zich daarvoor als vrijwilliger hebben aangemeld, een ronde op de par 3 Bolstrabaan. De geoefende golfers spelen een golfwedstrijd op een van de drie 9-holes wedstrijdbanen.

Ook de lunch wordt door de golfclub verzorgd. Iedereen krijgt daarvoor een goedgevuld rugtasje mee. Na afloop kunnen de deelnemers in het clubrestaurant, of bij bij mooi weer op het terras, napraten met een drankjes en hapjes.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.