Premium

Beverwijkse dagopvang voor dementerende anderstaligen discrimineert Nederlanders niet, antwoorden B en W van Velsen op vragen van Forza!

Marianne Hekman (Alzheimer Nederland) en Saliha Yilmaz (Sys Zorg) sluiten met hun initiatief Nederlanders niet buiten, vinden burgemeester en wethouders van Velsen.
© Foto Heleen Vink
Velsen/Beverwijk

De nieuwe multiculturele dagopvang in Beverwijk voor dementerenden discrimineert Nederlanders niet, zoals de politieke partij Forza! in buurgemeente Velsen suggereert in raadsvragen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders van Velsen.

Fractievoorzitter Sander Scholts van het driekoppige collectief sloeg aan toen deze krant berichtte over de opening van de dagbestedingslocatie. „Dementie is al zo’n verdrietig proces. Voor dementerende mensen met een migratieachtergrond is het prettiger om onder elkaar te zijn in plaats van de enigen in een groep Nederlanders”, motiveerde Marianne Hekman, voorzitter van de afdeling Midden-Kennemerland van Alzheimer Nederland, én Beverwijks CDA-raadslid, de behoefte aan een eigen plek voor ouderen met een migratieachtergrond.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.