Opbrengst van authentieke Santpoortse kaarten gedoneerd aan hospice: ’Mensen gaven wat extra, omdat ze het zo’n goed doel vinden’

Yvonne van den Ende en André Mes van Kopie-Druk overhandigen de cheque aan Annemiek de Winter (r) van Hospice de Heideberg. Links voorzitter Jan Bakker.
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Santpoort-Noord

Authentieke en herkenbare plekken van Santpoort-Noord op een ansichtkaart. Yvonne van den Ende legde vertrouwde plekken vast. André en Mieke Mes van Kopie-Druk creëerden het ontwerp. Binnen twee maanden zijn alle tweehonderd setjes van tien kaarten verkocht. De opbrengst is volledig voor Hospice de Heideberg.

„Ik vind de hospice een heel mooie instantie in het dorp. Het is mooi dat het er is. Een beetje extra ondersteuning en aandacht is nooit weg”, zei Van den Ende eerder in deze krant. Veel dorpsgenoten zijn het met haar eens. „De meesten hebben de kaarten hier bij mijn voordeur opgehaald. Sommige mensen gaven wat extra, omdat ze het zo’n goed doel vinden. Dat is heel bijzonder.”

Enthousiast

In een tijd waarin afstand houden de nieuwe norm is, heeft Van den Ende op haar drempel, op anderhalve meter, mooie gesprekken gevoerd. „Het was erg leuk om al die enthousiaste mensen aan de deur te hebben.”

De fotografe verzamelde al het geld in een koektrommeltje in huis. Een bedrag van 2145 euro is woensdag overhandigd aan Annemiek de Winter van de Hospice en voorzitter Jan Bakker.

De kaarten, met plekken als ’t Mosterdzaadje, Landgoed Duin en Kruidberg, de bollenvelden en de duinen, zijn niet meer te koop. Wel worden de kaarten gebruikt voor een jaar- en verjaardagskalender.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.