FNV biedt Kamer petitie aan: teststraat Schiphol moet ook voor personeel toegankelijk zijn

De coronateststraat op Schiphol, voor reizigers.
© ANP
Schiphol

FNV Schiphol biedt donderdagavond de Tweede Kamer een petitie aan met daarin het dringende verzoek om de coronateststraat op de luchthaven voor personeel open te stellen. Nu mogen alleen reizigers uit hoogrisicolanden er gebruik van maken.

De vakbond riep vorige week Schipholbaas Dick Benschop op de teststraat voor het personeel te openen. Die reageerde door te verwijzen naar minister De Jonge, die over het coronatestbeleid gaat. Ron Meyer van FNV Schiphol: ,,Het maakt ons niet uit wie het regelt, als het maar snel gebeurt. Elk uur dat de teststraat dicht blijft, is een onaanvaardbaar risico voor de gezondheid van de Schipholmedewerkers.’’

Het steekt de bond dat beveiligers, grondpersoneel, schoonmakers en al het andere personeel op Schiphol keer op keer vergeten worden als het over de veiligheid van de luchthaven gaat. ,,De mensen op Schiphol hebben een vitaal beroep, maar te vaak gaan lage kosten vóór zorg voor het personeel’’, aldus Meyer. Hij vindt dat onacceptabel en onverantwoord.

De petitie wordt donderdag voorafgaand aan het Kamerdebat over coronaverspreiding door internationaal personenverkeer aan de Tweede Kamer overhandigt.

Meer nieuws uit Amsterdam

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.