Rinus van Kalmthout zet zijn beste prestatie in IndyCar neer tot nu toe: vierde plek in St. Louis

St. Louis

Coureur Rinus van Kalmthout uit Hoofddorp heeft een vierde genoteerd bij de tweede race van de Bommarito 500 in St. Louis zondag.

Zondag vertrok Van Kalmthout vanaf plaats achttien. Door vroeg naar binnen te gaan voor de pitstop, kwam de Hoofddorper achter de stoet auto’s te zitten. Doordat hij geen verkeer om zich heen had, kon hij goed snelheid maken. Hiermee won hij veel plaatsen, waardoor hij na een derde van de race vierde lag.

Van Kalmthout reed een goede race en maakte zelf geen fouten, maar toch ging het bijna mis. Zach Veach kwam uit de pitsstraat en plaatste zijn auto recht voor die van Van Kalmthout. De Hoofddorper kon een crash maar net voorkomen. De vierde plaats is de beste prestatie van Van Kalmthout tot nu toe. De eerste race werd gewonnen door Scott Dixon, Jozef Newgarden won op zondag.

Van Kalmthout maakte vorige week indruk met zijn snelheid maar het resulteerde door een fout bij een pitsstop niet in een mooie klassering. Tijdens de eerste race van het weekend begon hij vanaf plek veertien. Hij maakte indruk met goede inhaalacties bij Alex Palou, Charlie Kimball en Felix Rosenqvist.

Van Kalmthout leek op weg naar een podiumplaats, maar regen verpeste dat. Er kwam een safety car het parcours op, net toen Van Kalmthout de pits in ging. Hij viel terug naar plek veertien, maar kon nog acht rijders passeren. Uiteindelijk eindigde hij toen op een knappe zesde plaats.

Van Kalmthout staat na dit weekend op de eerste plaats van het rookieklassement.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen