Telstar geeft 2-0 voorsprong uit handen in eerste competitiewedstrijd tegen FC Volendam: 2-2

Velsen-Zuid

Telstar heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Volendam.

Al in de zevende minuut kwam Telstar op voorsprong. De verdediging van FC Volendam wist de bal uit een corner niet weg te krijgen. De bal kwam in de kluts terecht bij Ilias Bronkhorst. Die haalde uit en tekende voor de eerste treffer van het seizoen.

Bronkhorst, normaal gesproken rechtsback, tekende ook voor het tweede doelpunt. De goal ontstond uit een zeer fraaie aanval van Telestar. Verdediger Benaissa Benamar stoomde op naar het middenveld, passte naar Pattynama die de bal na een goede rush voorgaf op Plet. Vervolgens kwam de bal bij Bronkhorst. Keeper Nordin Bakker ging hierbij niet vrijuit. Hij dook over de bal heen.

Lees ook: Rechtsback Ilias Bronkhorst toont zich tegen FC Volendam goaltjesdief: ’Hij werkt de pollen uit de grond’

FC Volendam had het betere van het veldspel maar kon moeilijk tot kansen komen. Telstar hield de ruimtes klein waardoor het team van Wim Jonk niet zijn gewenste spel kon spelen. De eerste kans van de bezoekers was wel direct raak. Nick Doodeman strafte miscommunicatie in de Velsense defensie af.

In de tweede helft wijzigde Telstar van spelsysteem. Trainer Wim Jonk haalde zijn backs Brian Plat en John Murkin er af, in hun plaats bracht hij Mike Eerdhuijzen en Francesco Antonucci. In de 3-4-3 opstelling werd Volendam sterker. Invaller Zakarari el Azzouzi bracht in de 68e minuut de stand weer in evenwicht.

Telstar Schendelaar; Vandermeulen (74. Sprangers), El Yaakoubi, Korpershoek, Benamar, Pattynama; Van Doorm, Cagro (83. Liesdek), Adshead (79. Dijkstra); Bronkhorst (83. Taha), Plet (83. Van Wetten)

FC Volendam Bakker; Murkin (46. Eerdhuijzen), Van de Ven, Tol, B. Plat (46. Antonucci); Vlak, A. Plat, B. Deul; El Kadiri (63. El Azzouzi), Kaars, Doodeman

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen