Schakers Tata Chess voetballen bij Telstar

Foto United Photos/Toussaint Kluiters
Magnus Carlsen in duel met Fabian Serrarens van Telstar tijdens de voetbalwedstrijd tussen schakers van Tata Chess en voetballers van Telstar.

VELSEN-ZUID - De schaakgrootmeester die meedoen met Tata Steel Chess spelen op hun eerste rustdag op woensdag 18 januari een voetbalwedstrijd bij Telstar. Ondersteund door spelers van de Velsense club nemen de denksporters het tegen elkaar op in een vriendschappelijke wedstrijd.

Het is al jaren een traditie dat de schakers een potje voetbal, of bij slecht weer, een potje basketbal spelen. Vaak gaat het er fanatiek aan toe, met een team dat wordt aangevoerd door Magnus Carlsen en het andere door Loek van Wely.

Het duel begint om 13.30 in het Rabobank IJmond Stadion en duurt twee keer 30 minuten. De wedstrijd is voor belangstellenden gratis bij te wonen.

In de rust nemen de grootmeesters een kijkje bij de simultaanwedstrijd voor basischolen, die tegelijkertijd bij Telstar plaatsvindt.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving