EDO bekert zonder moeite verder

HAARLEM - EDO plaatste zich donderdagavond eenvoudig voor de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker. De Haarlemmers waren in Ankeveen met 0-5 te sterk voor vierdeklasser ASV’65.

Door Hein ten Berge - 1-12-2016, 23:03 (Update 2-12-2016, 14:07)

EDO trof in ASV’65 een niet erg gemotiveerde tegenstander. ,,Deze wedstrijd kan me gestolen worden’’, liet trainer Dennis van Dijk van ASV’65 vooraf weten.

Met meer dan een half elftal afwezigen wist hij dat ASV niets in te brengen zou hebben tegen EDO. ,,Het had voor ons geen zin op deze manier, maar ja, we móesten spelen’’, aldus Van Dijk.

EDO leidde bij rust al comfortabel met 0-2. In de tweede helft bouwde de ploeg van trainer Koos Waslander die voorsprong gestaag uit. Brian Dijkhuizen en Salim Fertout waren beiden goed voor twee doelpunten. Terence Groothusen scoorde eenmaal voor EDO.

Door de zege is EDO geplaatst voor de vierde ronde die in het weekeinde van 20/21 januari wordt gespeeld. De loting is op 10 januari.

Het tweede elftal van Koninklijke HFC kende in AGB een zwaardere tegenstander en verloor op sportpark Ookmeer met 1-0. De Amsterdammers, koploper in de tweede klasse, bleken een fysiek sterke ploeg te zijn. Halverwege was er nog niet gescoord. Vijf minuten na rust opende de thuisploeg de score. Jong HFC ging nog wel op jacht naar de gelijkmaker maar zonder succes.

Koninklijke HFC maakte donderdagavond de komst van Edward Metgod bekend. De oud-doelman wordt per direct trainer/coach van de JO19-1, voorheen de A1. Metgod is de opvolger van Maurice Kuijper.

United/DAVO is naast EDO de tweede overgebleven regioclub in het bekertoernooi. United plaatste zich eerder voor de tussenronde door na strafschoppen Bergen te verslaan. De Haarlemmers gaan op zaterdag 17 december op bezoek bij WVHEDW dat in de tweede ronde Hollandia met 0-7 versloeg.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving