Haarlemse judoka Dex Elmont stopt [video]

HAARLEM - Dex Elmont heeft besloten zijn judoloopbaan te beëindigen.

Door ANP - 30-11-2016, 14:38 (Update 30-11-2016, 18:11)
ANP
Judoka Dex Elmont stopt

„Na 28 jaar is het over”, meldt de 32-jarige Haarlemmer woensdag op zijn website. Nadat Elmont in Rio er ook bij zijn derde Olympische Spelen niet in slaagde een medaille mee naar huis te nemen, kondigde hij al aan dat het zijn laatste Spelen waren geweest.

„Over vier jaar zit ik met een biertje aan de kant”, zei hij toen, al liet hij nog in het midden of zijn carrière daadwerkelijk voorbij was.

Judoka Dex Elmont vindt het tijd voor een andere witte jas

Vlak na zijn uitschakeling op de Olympische Spelen van Rio wilde hij nog niet zijn afscheid aankondigen. Maar drieënhalve maand later laat judoka Dex Elmont (32) weten alsnog een punt achter zijn imposante carrière te zetten. Met zijn beslissing raakt het Nederlandse judo één van de meest succesvolle wereldtoppers kwijt.

Lees verder...

„Vanaf ik het me kan herinneren zet ik me voor de volle 100 procent in op de tatami. Ik had als kind alleen maar kunnen dromen van de prestaties die ik heb geleverd op diverse podia. Helaas ontbreekt een olympische medaille op mijn palmares, maar omgaan met verlies hoort ook bij topsport”, zegt hij bij zijn afscheid.

„Met drie EK-medailles waaronder goud, drie WK-medailles en deelname aan drie Olympisch Spelen, kun je best tevreden zijn.” Elmont geeft nu voorrang aan zijn studie geneeskunde.

(App-gebruikers zien een video hier)

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Judoka Dex Elmont vindt het tijd voor een andere

    Vlak na zijn uitschakeling op de Olympische Spelen van Rio wilde hij nog niet zijn...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving