RCH verslaat VEW en dankt doelman Snijders

HEEMSTEDE - Het was laat voordat de duels in de achtste finale van de strijd om de Haarlems Dagblad Cup dinsdagavond waren afgelopen.

Door Rinus van der Lugt - 18-10-2016, 22:59 (Update 20-10-2016, 17:51)

Bij RCH-VEW werd het duel een poosje onderbroken door onweer en lichtflitsen. Van Nispen-United/DAVO (zat) eindigde in 1-1 waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

De Heemsteedse burenruzie werd met 2-1 door RCH gewonnen. De basis voor de zege legde de formatie van trainer Richard Hoogervorst in de eerste helft. Urwin IJssel opende de score: 1-0.

De bezoekers kwamen door David Straetemans op gelijke hoogte, maar vlak voor de wissel zorgde Marvin Ketting voor de 2-1 ruststand.

Na de hervatting werd de formatie van trainer André Markus wat sterker omdat RCH noodgedwongen enkele wisselingen moest toepassen. RCH-doelman Milco Snijders hield zijn ploeg in deze fase overeind door enkele fraaie reddingen te verrichten.

Een ondermaats spelend Van Nispen werd verrassend uitgeschakeld door United DAVO (zat). ,,Als je niet scherp bent en geen extra stapje wilt doen”, aldus Van Nispen trainer René Ras. ,,Dan weet je dat je het moeilijk krijgt.

De thuisploeg opende via Koen Damen nog wel de score, maar Menno Duurland bracht de gelijkmaker op het scorebord. Bij de strafschoppenreeks toonden de Haarlemmers zich koelbloediger.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving