Hockeyster Hoog stopt als international

ANP
Hockeyster Hoog stopt als international

AMSTERDAM - Hockeyster Ellen Hoog, geboren in Bloemendaal, stopt per direct als international, zo maakte ze vrijdag op haar website bekend. De dertigjarige sterspeelster maakte 12,5 jaar deel uit van Oranje.

Door ANP - 23-9-2016, 13:11 (Update 23-9-2016, 15:30)

,,Ik ga een geweldige periode afsluiten door te stoppen als international. Trots kijk ik terug op een mooie carrière. Ik heb er veel voor gegeven en er veel voor gelaten, maar het was het ruimschoots waard. Ik hoop dat ik veel jongeren heb kunnen inspireren en wil dat graag blijven doen'', zei de speelster van Amsterdam.

,,De mooiste momenten die mij zijn bijgebleven zijn mijn eerste interland in Argentinië in 2004, het EK 2005 in Dublin, een jaar later het WK in Madrid, drie Olympische Spelen en - last but not least - het WK in eigen land in 2014. Los van de successen zijn het vooral mijn teamgenoten die mijn carrière zo bijzonder hebben gemaakt. Lachen, huilen, investeren, juichen, balen, samenwerken, leren, delen. We hebben alles meegemaakt met elkaar en dat heeft het juist allemaal zo speciaal gemaakt. Een aantal vriendinnen en herinneringen voor het leven.''

De verloren olympische finale tegen Groot-Brittannië in Rio de Janeiro was de laatste interland voor Hoog.

Met Oranje behaalde de middenveldster twee keer goud op de Olympische Spelen, in 2008 in Peking en 2012 in Londen. In 2006 en 2014 werd ze met Oranje wereldkampioen en ze behaalde maar liefst drie Europese titels: in 2005, 2009 en 2011.

Als vaste waarde van het nationale team speelde ze in totaal 232 interlands en maakte ze zestig doelpunten.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder