Bertens bij laatste acht in Hobart

ANP
Bertens bij laatste acht in Hobart

HOBART - Kiki Bertens heeft woensdag de kwartfinales bereikt van het WTA-tennistoernooi in Hobart. De als eerste geplaatste Nederlandse tennisster rekende in de tweede ronde in twee sets af met Galina Voskobojeva uit Kazachstan: 6-1 6-4.

Door ANP - 11-1-2017, 7:27 (Update 11-1-2017, 9:29)

Bertens kende in de eerste set weinig problemen met de nummer 310 van de wereld en stond al snel met 4-0 voor. Voskobojeva, die na twee jaar afwezigheid vanwege een voetblessure weer terug is, nam in de tweede set een break voorsprong. De 25-jarige Bertens won vervolgens drie games op rij en stelde daarmee de zege, na één uur en tien minuten spelen, veilig.

,,Aan het begin van het seizoen heb ik altijd wat wedstrijden nodig om weer in mijn ritme te komen'', aldus Bertens, die in de kwartfinale stuit op de Belgische Elise Mertens. ,,Het was genoeg vandaag. Galina hielp me in het begin van de wedstrijd door veel fouten te maken, maar daarna herpakte ze zich. Gelukkig kon ik de wedstrijd in twee sets beslissen.''

Kwartfinales

Mertens plaatste zich dinsdag al voor de kwartfinales. De 21-jarige Leuvense profiteerde in de tweede ronde van de opgave van haar Amerikaanse opponente Sachia Vickery. Dat gebeurde al na één game spelen. Bertens, de nummer 22 van de wereld, en Mertens (127e op de wereldranglijst) stonden nog niet eerder tegenover elkaar.

,,Mertens is een talentvolle speelster die een succesvol jaar achter de rug heeft. Ik zal agressiever moeten spelen dan vandaag'', zei Bertens, die vorige week in de eerste ronde in Auckland verloor van de Amerikaanse Lauren Davis.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving