Van den Brink wint rit, De Rooy verliest tijd

ANP
Van den Brink wint rit, De Rooy verliest tijd

SALTA - Trucker Martin van den Brink heeft dinsdag de achtste etappe van de Dakar-rally gewonnen. De rit van Uyuni naar Salta was door harde regenval omgelegd en voor de vrachtwagens ingekort. Van den Brink legde de 171 kilometer in zijn Renault af in 1.55.20 uur. Daarmee bleef hij de Argentijnse Iveco-coureur Federico Villagra slechts zeventien tellen voor.

Door ANP - 10-1-2017, 18:57 (Update 10-1-2017, 20:59)

Klassementsleider Gerard de Rooy verloor 7.13 minuten op Van den Brink. De Brabantse Iveco-rijder kreeg een lekke band. Door de opgelopen achterstand moet hij daardoor ook de leiding in het klassement afstaan aan de Rus Dmitri Sotnikov in zijn Kamaz. Die heeft nu 1.46 minuten voorsprong op land- en ploeggenoot Eduard Nikolajev en 2.20 minuten op De Rooy.

Ook Hans Stacey had last van pech. Zijn MAN-vrachtwagen had een kapotte versnellingsbak en dat kostte de winnaar van 2007 bijna twee uur. Stacey kan daardoor een goed klassement vergeten.

Door het slechte weer kunnen de deelnemers aan Dakar finishplaats Salta niet bereiken. Er wordt zo'n tweehonderd kilometer eerder op de route een noodbivak ingericht. Wat dat betekent voor de etappe van woensdag is nog onduidelijk.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving