Schouwburg en duinen winnen Kepplerprijs

Schouwburg De Kampanje in Den Helder.
Bekijk Fotoserie

IJMUIDEN - Schouwburg De Kampanje in Den Helder en de Nieuwe Hondsbossche Duinen in Petten hebben de Arie Kepplerprijs gewonnen.

Door Frans van den Berg - 23-9-2016, 17:30 (Update 23-9-2016, 19:37)

Juryvoorzitter Irmgard van Koningsbruggen en gedeputeerde Joke Geldhof reikten de prijzen vrijdagmiddag uit tijdens de slotmanifestatie van Overmooi in IJmuiden.

Voor de tweejaarlijkse Arie Kepplerprijs hadden zich 89 projecten aangemeld in vier categorieën. Met de erepenningen van de stichting Mooi Noord-Holland worden uitmuntende prestaties op het gebied van ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland beloond.

In de categorie utiliteitsbouw sprong de Helderse schouwburg er met kop en schouders bovenuit. De schouwburg is gevestigd op de voormalige Rijkswerf Willemsoord. De theaterzaal is als een glazen doos in het gebouw geschoven. Oude kranen en katrollen zijn opnieuw benut. In de schouwburg draait alles om zien en gezien worden. Voor de juryleden is De Kampanje een reden om naar Den Helder te verhuizen.

In de categorie ruimtelijke ordening ging de erepenning naar Hollands Glorie, ofwel de nieuwe Hondsbossche Duinen bij Petten. In plaats van de zeewering te verhogen, is hier gekozen voor een nieuw duinlandschap. Daarbij zijn Petten en Camperduin ineens badplaatsen geworden. Volgens de jury is van de nood een deugd gemaakt door middel van een indrukwekkend staaltje ingenieurskunst.

In de andere twee categorieën gingen de prijzen naar Amsterdamse projecten. De Tugelawegblokken in de Transvaalbuurt wonnen in de categorie woningbouw. De verbouwing van de voormalige tandwielenfabriek in de Nieuwmarktbuurt tot twaalf stadswoningen scoorde in de categorie cultuurhistorie.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder