Hoofddorper scoort 280.000.000 hits op YouTube met cover Drake [video]

foto: Telegraaf

Meer dan 280 miljoen keer werd zijn filmpje bekeken op YouTube. Hoofddorper Ramin Rezai kreeg het voor elkaar met een cover van het nummer One Dance van de wereldberoemde Canadese zanger Drake. Rezai: „Ik vind het supervet, maar was het maar m’n eigen nummer geweest!”

Door onze verslaggever - 29-12-2016, 23:01 (Update 30-12-2016, 15:30)

„Maar ja, zó veel mensen hadden natuurlijk niet geklikt als ze hadden geweten dat ik het was.” Omdat het origineel van One Dance niet op YouTube staat, zag de amateurzanger en marketingstudent zijn kans schoon. Hij vervormde zijn stem om ’m op die van Drake te laten lijken. Op de achtergrond van de video is een foto van Drake te zien, met de songtekst van het nummer.

Geen cent

Rezai verdient er geen cent aan, zegt hij. „Dan had ik eerst partner van YouTube moeten zijn. Dom, dat zou ik over hebben gedaan als dat kon. Met dat aantal clicks kan je behoorlijk verdienen. Nu verdienen YouTube en Drake zelf eraan.”

Na lang mailen met YouTube werd Rezais naam onder de veelbekeken video gezet. Zo hoopt hij bekender te worden. Kijkers komen nu als ze op de One Dance-video klikken, terecht op Rezais kanaal. Zijn twee laatste video’s zijn mede daardoor elk ruim 100.000 keer bekeken. Geen vetpot, zo blijkt. „Volgens mij heb ik daar maar 60 euro aan verdiend.”

Eigen nummers

Rezai hoopt ooit door te breken met zijn muziek. „Covers maak ik om makkelijk veel mensen te bereiken. Maar ik maak ook eigen nummers. Muziek maken is mijn leven, al van jongs af aan.”

App-gebruikers bekijken de video hier.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving