Amerikanist spreekt op ledenvergadering D66 Haarlemmermeer

NIEUW-VENNEP - D66 afdeling Haarlemmermeer houdt woensdag 7 december een algemene ledenvergadering die in het teken van Donald Trump staat.

Door Bart Boele - 30-11-2016, 15:31 (Update 30-11-2016, 18:29)

Het thema van de bijeenkomst is althans ’Trump en de polder’. De Democraten willen een debat voeren over de moderne vormgeving van de democratie in ons land.

De vraag is of het eens in de zoveel jaar kiezen van volksvertegenwoordigers volstaat. Het huidige partijenstelsel heeft misschien ook zijn langste tijd gehad. Lokale initiatieven in kleine kernen en wijken laten mogelijk een andere, meer hedendaagse betrokkenheid van burgers zien.

Om het debat op gang te brengen is Amerikanist Adriaan Andringa uitgenodigd. Hij spreekt over de overwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten en leidt de discussie over lokale politiek in Haarlemmermeer in.

Dubbeldorpen

Als het aan D66 ligt wordt die discussie concreet gemaakt door in te gaan op de bouwopgave van bijna 10.000 woningen waar Haarlemmermeer voor staat en de toekomst van de dubbeldorpen langs de Ringvaart.

Plaats van handeling is hotel De Rustende Jager (Vossenzaal), Venneperweg 471 in Nieuw-Vennep. Aanvang 20.30 uur. Iedereen is welkom, ook niet-D66-leden.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving