Zeven vliegtuigbommen gevonden bij Rijsenhout

Foto Gemeente Haarlemmermeer
Een van de bommen bij Rijsenhout.

RIJSENHOUT - Bij werkzaamheden voor de aanleg van een kassencomplex bij Rijsenhout zijn vrijdag zeven vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Door Richard Walraven - 23-9-2016, 15:09 (Update 23-9-2016, 16:19)

Opnieuw vliegtuigbommen gevonden op bouwterrein Rijsenhout

Bouwvakkers zijn woensdag tijdens werkzaamheden in Rijsenhout opnieuw op vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gestuit.

Lees verder...

De gemeente Haarlemmermeer laat weten dat de toestand van de bommen stabiel is en dat er geen gevaar is voor omwonenden.

De vondst betreft zeven bommen van Duitse makelij met een gewicht van 50 kilo. Eerder deze week werden bij de werkzaamheden al vier andere vliegtuigbommen gevonden. In het gebied, tussen de Aalsmeerderweg in Rijsenhout en de A4, was in de oorlog een Duits schijnvliegveld.

Op de plaats waar de bommen zijn gevonden wil tomatenkwekerij Schenkeveld een kassencomplex van vijftig hectare bouwen. Daarvoor moeten 15.000 heipalen de grond in.

Op het terrein zijn echter veel voorwerpen in de grond gedetecteerd. Die worden nu door specialisten onderzocht. Dat onderzoek duurt nog twee tot drie weken. De gevonden bommen worden daarna door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Opnieuw vliegtuigbommen gevonden op bouwterrein

    Bouwvakkers zijn woensdag tijdens werkzaamheden in Rijsenhout opnieuw op...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Vervroeg de verkiezingen

Als de algemene politieke beschouwingen dit jaar iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat de verkiezingscampagnes al zijn begonnen. Zelden ging het in de debatten over de inhoud van de plannen van het kabinet. Wel werd er gediscussieerd over wat de premier in het tv-programma Zomergasten had gezegd. Omdat daadkrachtig besturen er niet in zit in verkiezingstijd, zou het goed zijn als het advies van Hans Wiegel wordt opgevolgd. Vervroeg de verkiezingen met enkele maanden. Des te sneller wordt er weer gewoon geregeerd.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder