Ontwerp Vijverpark Overveen nu echt afgekaart

Illustratie Jan Noorda
Geheel links het nieuwe ontwerp van het hoekgebouw

BLOEMENDAAL - Ze zijn er nu echt uit, de toekomstige bewoners van de eengezinswoningen in Vijverpark Overveen en ontwikkelaar AM. De bewoners dachten twee weken geleden al een akkoord te hebben met AM, maar toen kwam er een kink in de kabel.

Door Margot Klompmaker - 16-12-2016, 12:52 (Update 16-12-2016, 15:30)

Conflict Vijverpark Overveen opgelost

Drie maanden conflict oplossen in een kwartier tijd. Het kan, zo bleek donderdag tijdens een bijeenkomst met boze toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk Vijverpark in Overveen.

Lees verder...

De bewoners hadden officieel bezwaar gemaakt tegen het ontwerp van het hoekgebouw van een appartmentencomplex. Dat was veranderd naar vijf bouwlagen in plaats van vier bouwlagen met schuine kap. Er was ook al een bouwvergunning voor verleend.

Na veel gesteggel kwam AM twee weken geleden met een variant: vier bouwlagen met schuine kap, maar net even anders dan het oorspronkelijke ontwerp. Daarin konden de bewoners zich vinden. De ontwikkelaar eiste dat de bewoners hun bezwaar onmiddellijk zouden intrekken. Daar voelden zij echter niet voor.

Inmiddels is een oplossing bedacht. De gemeente Bloemendaal heeft de bouwvergunning voor het oorspronkelijke ontwerp met vijf bouwlagen ingetrokken. Dat betekent dat de ontwikkelaar in elk geval met het totale appartementengebouw aan de slag kan, zonder vertraging.

Tegelijk is een vergunning aangevraagd voor het nieuwe ontwerp met vier bouwlagen. De bewoners hebben inmiddels hun bezwaar ingetrokken.

Alle betrokkenen, bewoners, gemeente en AM zijn enthousiast over het nieuwe ontwerp. Eind goed al goed.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Goed dat Panopticon de Koepelgevangenis mag kopen

Wat betreft het Haarlemse college van B en W mag de stichting Panopticon de nieuwe eigenaar van de Koepelgevangenis worden. De gemeente wil daarom de Koepel van het Rijk kopen en daarna meteen doorverkopen aan Panopticon. Die stichting wil hier onder meer een University College vestigen, hoewel daar nog steeds geen kandidaat voor is gevonden. Toch is het een goed voorstel om de Koepel door te verkopen aan Panopticon.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving