Schoterbrug in Haarlem is defect

Foto’s: Michel van Bergen
Bekijk Fotoserie

HAARLEM - De Schoterbrug in Haarlem-Noord had vrijdag uren te kampen met een storing. Vanaf 10 uur stond een vrachtwagen te wachten tot de slagbomen open zouden willen. Tegen 13 uur was de storing opgelost, meldt de gemeente.

Door Jan Balk - 2-12-2016, 11:57 (Update 2-12-2016, 15:30)

Het verkeer in Haarlem-Noord ondervond veel hinder door het mankement met de slagbomen. Op de wegen rondom liep het vast, zoals op de hele Spaarndamseweg.

Rond 12.30 uur liet de gemeente via twitter weten dat de slagbomen handmatig omhoog zouden worden gezet.

Twee monteurs probeerden toen al geruime tijd de storing te verhelpen. Het belletje bij de brug was al een aantal maal te horen, maar de voorste slagbomen blijven dicht.

Doordat geen verkeersregelaars, handhavers of agenten bij de gestremde brug staan, reden diverse automobilisten toch de brug op.

De brug had al eerder te kampen met storingen waardoor verkeersproblemen ontstonden.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Vernieuwde Velsertunnel is een enorme verbetering

Negen maanden zat de Velsertunnel dicht omdat die ingrijpend werd gerenoveerd. De ventilatie is verbeterd, er zijn nieuwe vluchtwegen gekomen, technische installaties zijn vervangen. En de tunnel is twaalf centimeter hoger geworden waardoor minder vrachtwagens zich in de tunnel klem kunnen rijden, met minder oponthoud en files tot gevolg. Kortom: die negen maanden was het wachten waard. De vernieuwde tunnel is een enorme verbetering.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving