Vlog 3 Pals Brust: 'Meer geld voor opvang Beirut echt nodig'

 
Bekijk Fotoserie

HAARLEM - Dit is de derde vlog van Haarlemmer Pals Brust. Hij bezocht een aantal huizen van SOS Kinderdorp Beiroet om de nood echt te kunnen zien. Hij sprak met de kinderen en de moeders.

Door Fokke Zaagsma - 2-12-2016, 10:06 (Update 2-12-2016, 10:06)

’Sterrengala Haarlem’ om kindvluchtelingen te helpen

Haarlemmer Pals Brust heeft het initiatief genomen om met het ’Sterrengala Haarlem’ minimaal vijftigduizend euro in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Hij bezoekt nu de opvang in Syrië. Volg hier zijn videoblogs.

Lees verder...

Burst bezocht onder meer een jeugdhuis en familiehuizen in het dorp Sferhay. ,,Er is een grote financiële nood", meldt Brust.

Burst zamelt geld in voor het 'Sterrengala Haarlem'. Deze jaarlijkse benefiet in de Philharmonie heeft als heilig streven om vijftigduizend euro in het laatje te brengen voor SOS Kinderdorpen.

Het geld moet specifiek het leven makkelijker maken voor kindvluchtelingen uit Syrië die in Libanon onder moeilijke omstandigheden verblijven.

Burst doet via vlogs verslag van zijn reis in Beirut. Hij reist verder naar een vluchtelingenkamp richting grens met Syrië.

Hier vindt u vlog 1 en vlog 2.

U kunt Brust ook volgen via zijn facebookpagina.Meer over dit onderwerp
  • ’Sterrengala Haarlem’ om kindvluchtelingen te

    Haarlemmer Pals Brust heeft het initiatief genomen om met het ’Sterrengala Haarlem’...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Meer geld voor taallessen aan statushouders Haarlem

D66 Haarlem wil meer geld vrijmaken voor taallessen aan vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Want hoe beter het Nederlands, des te groter de kans op werk. D66 wil een meevaller van 7 miljoen euro daarvoor deels aanwenden. Als een vluchteling een taal perfect spreekt, heeft hij meer kansen op de arbeidsmarkt. Dat voorkomt dat hij of zij in de bijstand terechtkomt om er vervolgens nooit meer uit te komen. Dat is een goed idee van D66.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving