'Hillegomse ex-aandeelhandelaar smokkelde drugs in kerstpakketten'

Archieffoto

DEN BOSCH/HILLEGOM - Justitie verdenkt de Hillegomse ex-aandelenhandelaar Florian van L. van het smokkelen van grote hoeveelheden drugs in kerstpakketten.

Door Bart Mos - 2-12-2016, 9:32 (Update 2-12-2016, 9:32)

Oud-beursgoeroe op borgtocht vrij in cokezaak

Voormalig beurshandelaar Florian van L. uit Hillegom die wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende grote drugstransporten, komt op borgtocht vrij.

Lees verder...

De opmerkelijke manier van drugstransport kwam woensdag aan de orde tijdens de niet-inhoudelijke behandeling van een onderzoek naar grootscheepse cocaïnesmokkel.

Uit telefoontaps zou blijken dat Florian van L. vorig jaar december samen met Thomas K. een bus met vrolijk verpakte kerstpakketten boordevol wiet, naar Brussel dirigeerde.

Justitie beschouwt Florian van L., de voormalige beurshandelaar en ex-directeur van vermogensbeheerder Eureffect, als een van de hoofdverdachten in het drugsonderzoek 'Gadolinium'.

Vanwege zijn exorbitante levensstijl kreeg Van L. (54) afgelopen jaren de bijnaam Nederlandse 'Wolf of Wall Street', naar de filmhit over een gewetenloze beurshandelaar in New York.

Van L.'s advocaat Cees Korvinus hamerde woensdag op de onschuld van zijn cliënt, die door er door de medeverdachten ingeluisd zou zijn.

"In de afgeluisterde telefoongesprekken blijft hij als enige doorvragen waarom er in hemelsnaam tienduizenden euro's betaald moesten worden voor waardeloze meubels uit Colombia. Daar bleek later 200 kilo cocaïne in verborgen te zitten. Alleen dat toont zijn onschuld al aan."Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Vernieuwde Velsertunnel is een enorme verbetering

Negen maanden zat de Velsertunnel dicht omdat die ingrijpend werd gerenoveerd. De ventilatie is verbeterd, er zijn nieuwe vluchtwegen gekomen, technische installaties zijn vervangen. En de tunnel is twaalf centimeter hoger geworden waardoor minder vrachtwagens zich in de tunnel klem kunnen rijden, met minder oponthoud en files tot gevolg. Kortom: die negen maanden was het wachten waard. De vernieuwde tunnel is een enorme verbetering.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving