Haarlemse wegpiraat raakt rijbewijs kwijt in Amstelveen

AMSTELVEEN - Een 23-jarige Haarlemmer is woensdagochtend zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met 150 kilometer per uur op de A9 reed.

Rond 10:20 uur werd op de Keizer Karelweg in Amstelveen het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Haarlem. De videosurveillanten zagen de automobilist op de A200 in Halfweg rijden en besloten de achtervolging in te zetten omdat de man nogal opvallend rijgedrag vertoonde.

Hij reed erg dicht op zijn voorganger, wisselde voortdurend van rijstrook zonder richting aan te geven en haalde rechts in. De Haarlemmer reed, met zeer hoge snelheid, via de A9 naar Amstelveen.

Er werden snelheden gemeten van 150 km per uur. Nadat de man in Amstelveen, op de kruising met de Keizer Karelweg en de Ouderkerkelaan, nog eens twee keer door rood was gereden, werd hij uiteindelijk staande gehouden en moest hij zijn rijbewijs direct inleveren.

Tijdens de ongeveer tien minuten durende rit was twee keer sprake van een bijna-aanrijding. Dankzij de alertheid van de andere weggebruikers, die op tijd terug stuurde of hard op hun rem trapte, kon dit ternauwernood worden voorkomen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk weggedrag. Ook hebben de agenten de wegmisbruiker aangemeld voor een EMG-cursus bij het CBR.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Vernieuwde Velsertunnel is een enorme verbetering

Negen maanden zat de Velsertunnel dicht omdat die ingrijpend werd gerenoveerd. De ventilatie is verbeterd, er zijn nieuwe vluchtwegen gekomen, technische installaties zijn vervangen. En de tunnel is twaalf centimeter hoger geworden waardoor minder vrachtwagens zich in de tunnel klem kunnen rijden, met minder oponthoud en files tot gevolg. Kortom: die negen maanden was het wachten waard. De vernieuwde tunnel is een enorme verbetering.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving