’Sterrengala Haarlem’ om kindvluchtelingen te helpen

Pals Brust
Bekijk Fotoserie

HAARLEM - Haarlemmer Pals Brust heeft het initiatief genomen om met het ’Sterrengala Haarlem’ minimaal vijftigduizend euro in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Hij bezoekt nu de opvang in Syrië. Volg hier zijn videoblogs.

Door John Oomkes - 1-12-2016, 8:15 (Update 2-12-2016, 10:00)

Een jaarlijkse benefiet in de Philharmonie onder de naam ’Sterrengala Haarlem’ heeft als heilig streven om vijftigduizend euro in het laatje te brengen voor SOS Kinderdorpen. Het geld moet specifiek het leven makkelijker maken voor kindvluchtelingen uit Syrië die in Libanon onder moeilijke omstandigheden verblijven.

Aflevering nr. 1 heeft plaats op maandag 12 december (19.45 - 00.30 u.) met steun van topkoks uit eigen stad: Jozua Jaring, Mark Gratama en Michel Lambermon, en hun Amsterdamse collega Ron Blaauw. Couverts annex tickets gaan voor 225 euro per stuk, tafels kosten tweeduizend.

Haarlemmer Pals Brust vlogt: naar Beiroet [video]

Met zestig kilo kinderkleding in de bagage reist Haarlemmer Pals Brust naar Beiroet, op doorreis naar Syrië.

Lees verder...

Motor achter dit nieuwe initiatief is Pals Brust uit Haarlem, een 56-jarige Haarlemmer die tot begin 2016 directielid was van C&A. Brust: „Die vijftig mille móeten haalbaar zijn. Als we inderdaad, zoals we nu verwachten, twintig tafels tijdens het Sterrengala voor veertigduizend euro kunnen wegzetten, dan zijn we al een heel eind.”

Nieuw samenwerkingsverband

’We’ staat in dit geval voor een nieuw samenwerkingsverband van SOS Kinderdorpen, Haarlem Marketing,WMX, Brainwork Digital en de Philharmonie. Serviceclub Lions Heemstede Bennebroek heeft daarbij een belangrijke aanjaagfunctie. Pals Brust: „Idealiter willen we dit gala in de toekomst met alle serviceclubs uit Haarlem opzetten.”

Website Sterrengala Haarlem

Pals Brust heeft al wel de steun van een aantal grote sponsors weten te vergaren. Heineken is er daar een van. Een veiling door Paulina Kramer (Christie’s) van ’belevingen’ - zoals vier fieldseats bij Ajax-ADO Den Haag, een interieuradvies door Eric Kusters, een hockeyclinic voor kinderen door Teun de Nooijer of een Formule 1-beleving - moeten nog meer geld in het laatje brengen.

Artiesten

De benefiet wordt opgesierd door artiesten van naam en ondersteund door diverse bekende Nederlanders, die het evenement op de kaart willen helpen zetten. Pals Brust: „Op korte termijn hopen we meer namen te kunnen vrijgeven. Dat geldt ook voor enkele grote sponsoren, die het mogelijk maken dat de directe kosten van Sterrengala Haarlem zelf worden opgevangen en er zoveel mogelijk over blijft voor SOS Kinderdorpen.”

Onlangs werd SOS Kinderdorpen opgeschrikt omdat een vestiging in Damascus door mortieren is geraakt en moest geëvacueerd. De organisatie zorgde direct voor noodhulp.

Bekijk ook de videoreeks die Pals Brust maakt tijdens zijn bezoek.

Aflevering 1: Onderweg naar Beiroet.

Aflevering 2: Naar kinderen en Syrische vluchtelingen in Beiroet

Volg Pals Brust ook via zijn Facebookpagina .

Klik hier voor de website Sterrengala Haarlem

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Haarlemmer Pals Brust vlogt: naar Beiroet [video]

    Met zestig kilo kinderkleding in de bagage reist Haarlemmer Pals Brust naar Beiroet,...
  • Vlog 2 Pals Brust: naar kinderdorp en Syrische

    Haarlemmer Pals Brust bezoekt donderdag het SOS Kinderdorp in Beiroet in het kader...
  • Vlog 3 Pals Brust: 'Meer geld voor opvang Beirut

    Dit is de derde vlog van Haarlemmer Pals Brust. Hij bezocht een aantal huizen van SOS...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Vernieuwde Velsertunnel is een enorme verbetering

Negen maanden zat de Velsertunnel dicht omdat die ingrijpend werd gerenoveerd. De ventilatie is verbeterd, er zijn nieuwe vluchtwegen gekomen, technische installaties zijn vervangen. En de tunnel is twaalf centimeter hoger geworden waardoor minder vrachtwagens zich in de tunnel klem kunnen rijden, met minder oponthoud en files tot gevolg. Kortom: die negen maanden was het wachten waard. De vernieuwde tunnel is een enorme verbetering.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving