Afscheid noordelijke Buitenrustbrug

Archieffoto
De Buitenrustbruggen.

HAARLEM - De noordelijke Buitenrustbrug gaat vrijdag, na 80 jaar trouwe dienst, voor de laatste keer dicht. De afgelopen weken is hard gewerkt aan de voorbereidingen om de oude brug te kunnen verwijderen.

Door Mart de Jong - 30-11-2016, 15:48 (Update 1-12-2016, 15:30)

Sinds september werkt Dura Vermeer, in opdracht van de gemeente Haarlem, aan de renovatie van de Buitenrustbruggen. De demontage van de brug gebeurt met behulp van twee kranen, waarna het wegdek op een ponton wordt gehesen.

Uit oogpunt van de veiligheid mag er ten tijde van het hijsen van diverse onderdelen van de brug geen verkeer gebruik maken van de naastgelegen brug. Gedurende deze stremming wordt het verkeer door middel van verkeersregelaars omgeleid.

Naar verwachting duren de werkzaamheden van vrijdagavond 22 uur tot zondagochtend 6 uur. In het weekend van 16 december zal de nieuwe brug worden geplaatst. Naar verwachting kan het verkeer vanaf vrijdag 23 december weer gebruik maken van de nieuwe noordelijke brug.

In januari 2017 zal de zuidelijke brug worden vervangen. Het verkeer zal dan worden omgeleid via de nieuwe noordelijke brug.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Vernieuwde Velsertunnel is een enorme verbetering

Negen maanden zat de Velsertunnel dicht omdat die ingrijpend werd gerenoveerd. De ventilatie is verbeterd, er zijn nieuwe vluchtwegen gekomen, technische installaties zijn vervangen. En de tunnel is twaalf centimeter hoger geworden waardoor minder vrachtwagens zich in de tunnel klem kunnen rijden, met minder oponthoud en files tot gevolg. Kortom: die negen maanden was het wachten waard. De vernieuwde tunnel is een enorme verbetering.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving