Teylers Museum nog vijf jaar verzekerd van steun

Foto Teylers Museum
'De Tuin' van Jacobus van Looy

HAARLEM - Teylers Museum in Haarlem kan ook van 2017 tot en met 2021 rekenen op een jaarlijkse financiële bijdrage van de BankGiro Loterij.

Door Leontien van Engelen - 19-10-2016, 15:18 (Update 19-10-2016, 16:30)

Sinds 2007 heeft het museum ruim 1,8 miljoen euro ontvangen van de de cultuurloterij van Nederland. Na een evaluatie heeft de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij besloten hier nog minimaal vijf jaar aan vast te knopen.

De bijdrage wordt gebruikt ter ondersteuning van de collectie en om de verzameling nog beter toegankelijk te maken voor het publiek.

Teyler-directeur Marjan Scharloo is uiteraard bijzonder te spreken over het besluit: ,,Het partnerschap met de BankGiro Loterij heeft ons en de bezoekers de afgelopen jaren ongelooflijk veel moois opgeleverd. Het museum heeft een aantal belangrijke aankopen kunnen doen die ons helpen de verhalen van het museum en de Verlichting nóg beter en leuker te vertellen. Het is fantastisch dat de samenwerking de komende vijf jaar wordt voortgezet.’’

Een van de aankopen die door de bijdrage de afgelopen jaren kon worden gedaan is het schilderij De tuin van Jacobus van Looy in 2015.

Op dit moment is de overzichtstentoonstelling over de schilder Jan Weissenbruch te zien.

Vanaf 1 februari presenteert het museum samen met het Städel Museum in Frankfurt de eerste grote tentoonstelling over de Franse kunstenaar Antoine Watteau (1684–1721).

Op 17 mei opent een nieuwe vleugel van het museum, het Lorentz Lab. In dit oude laboratorium van Nobelprijswinnaar professor Lorentz moet het rijke verleden van Teylers Museum tot leven komen.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Vernieuwde Velsertunnel is een enorme verbetering

Negen maanden zat de Velsertunnel dicht omdat die ingrijpend werd gerenoveerd. De ventilatie is verbeterd, er zijn nieuwe vluchtwegen gekomen, technische installaties zijn vervangen. En de tunnel is twaalf centimeter hoger geworden waardoor minder vrachtwagens zich in de tunnel klem kunnen rijden, met minder oponthoud en files tot gevolg. Kortom: die negen maanden was het wachten waard. De vernieuwde tunnel is een enorme verbetering.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving