Mild vonnis voor ’imam’: 500 euro boete

Archieffoto

HAARLEM - De Turkse Haarlemmer (54), die zichzelf imam noemt, die vorig jaar in botsing kwam met een motorrijder op de A. Hofmanweg in Haarlem is niet - zoals het OM had geëist - schuldig verklaard aan het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop. Dat blijkt uit het vonnis dat dinsdag is uitgesproken.

Door Kees van der Linden - 19-10-2016, 9:53 (Update 19-10-2016, 10:48)

Vraagtekens bij Haarlemse ’imam’

De Turkse Haarlemmer Necmi Kaya, die ervan wordt beschuldigd motorrijder Jaap Los te hebben doodgereden, beweert ten onrechte dat hij imam is. Dat melden verschillende moslims aan de redactie van Haarlems Dagblad.

Lees verder...

Het OM had 240 uur taakstraf gevraagd en een jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. 

Maar de rechters vinden 500 euro boete en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van drie maanden genoeg. Zij gaan ervan uit dat de verdachte slechts een verkeersfout heeft gemaakt door geen voorrang te verlenen.

Tijdens de zitting twee weken terug verweet het OM de verdachte - die zegt imam te zijn - dat hij na het ongeval elk contact met de nabestaanden afhield. Onbegrijpelijk voor iemand met zo’n maatschappelijke positie, aldus de officier.

Maar volgens het bestuur van de moskee waar de ’imam’ zou preken, is de man helemaal geen geestelijke.Meer over dit onderwerp
  • Vraagtekens bij Haarlemse ’imam’

    De Turkse Haarlemmer Necmi Kaya, die ervan wordt beschuldigd motorrijder Jaap Los te...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Spaarndam-Oost kan het beste bij Haarlem worden gevoegd

De Dorpsraad Spaarndam wil de overheveling van Spaarndam-Oost naar Haarlemmermeer voorkomen. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, waartoe oost behoort, kiest voor het opgaan in Haarlemmermeer. Maar de dorpsraad wil dat het oostelijke dorpsdeel naar Haarlem gaat, zodat heel Spaarndam straks Haarlems grondgebied is. Daar heeft de dorpsraad gelijk in; Spaarndam-Oost kan het beste bij Haarlem worden gevoegd.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving