Achtjarig jongetje met katapult zorgt voor paniek in Haarlem

Foto’s: Facebook Politie
 
Bekijk Fotoserie

HAARLEM - In een woning in Haarlem-Noord zat een jongetje dinsdag rustig in zijn stoeltje te eten toen er iets door het raam naar binnen kwam. De moeder dacht dat het om een kogel ging en belde meteen de politie.

Door Jan Balk - 19-10-2016, 8:29 (Update 19-10-2016, 15:30)

Uiteindelijk bleek dat de achtjarige achterbuurjongen met zijn katapult aan het spelen was en over ruim 40 meter een gat in het raam had geschoten met een steentje.

De politie meldt op Facebook dat deze katapult op de kermis in Italië zou zijn gewonnen. Het wapen is in Nederland volgens de Wet Wapens en Munitie verboden.

Als het steentje net iets anders door het raam was gegaan, had het op een heel andere manier kunnen aflopen. De katapult is in beslag genomen en vernietigd.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Vernieuwde Velsertunnel is een enorme verbetering

Negen maanden zat de Velsertunnel dicht omdat die ingrijpend werd gerenoveerd. De ventilatie is verbeterd, er zijn nieuwe vluchtwegen gekomen, technische installaties zijn vervangen. En de tunnel is twaalf centimeter hoger geworden waardoor minder vrachtwagens zich in de tunnel klem kunnen rijden, met minder oponthoud en files tot gevolg. Kortom: die negen maanden was het wachten waard. De vernieuwde tunnel is een enorme verbetering.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving