Achtjarig jongetje met katapult zorgt voor paniek in Haarlem

Foto’s: Facebook Politie
 
Bekijk Fotoserie

HAARLEM - In een woning in Haarlem-Noord zat een jongetje dinsdag rustig in zijn stoeltje te eten toen er iets door het raam naar binnen kwam. De moeder dacht dat het om een kogel ging en belde meteen de politie.

Door Jan Balk - 19-10-2016, 8:29 (Update 19-10-2016, 15:30)

Uiteindelijk bleek dat de achtjarige achterbuurjongen met zijn katapult aan het spelen was en over ruim 40 meter een gat in het raam had geschoten met een steentje.

De politie meldt op Facebook dat deze katapult op de kermis in Italië zou zijn gewonnen. Het wapen is in Nederland volgens de Wet Wapens en Munitie verboden.

Als het steentje net iets anders door het raam was gegaan, had het op een heel andere manier kunnen aflopen. De katapult is in beslag genomen en vernietigd.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Stelling

Spaarndam-Oost kan het beste bij Haarlem worden gevoegd

De Dorpsraad Spaarndam wil de overheveling van Spaarndam-Oost naar Haarlemmermeer voorkomen. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, waartoe oost behoort, kiest voor het opgaan in Haarlemmermeer. Maar de dorpsraad wil dat het oostelijke dorpsdeel naar Haarlem gaat, zodat heel Spaarndam straks Haarlems grondgebied is. Daar heeft de dorpsraad gelijk in; Spaarndam-Oost kan het beste bij Haarlem worden gevoegd.

Stelling
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving