Boeteregen voor maaltijdbezorger in Haarlem

HAARLEM - Een maaltijdbezorger is donderdagavond in Haarlem van de weg gehaald omdat hij de ene na de andere verkeersovertreding beging.

Politieagenten zagen hoe de man in personenauto kort na zijn vertrek al door rood reed.

Bij de eerstvolgende kruising negeerde de bestuurder wederom een rood sein en reed hij met volle snelheid over een verdrijvingsvlak. Verder had de man lak aan de verplichte rijrichting en pakte hij een busbaan aan het Houtplein.

Omdat het riskante rijgedrag van de bestuurder al eerder door de politie was waargenomen, is hij aangemeld voor een dure verkeerscursus (Educatieve Maatregel Gedrag) bij het CBR.

Voor de verkeersovertredingen en onverzekerd rijden, ontving de man meerdere bekeuringen. Bovendien mag de man niet meer rijden totdat hij de EMG-cursus heeft gevolgd.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding
Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving
Stelling

Stelling

Fietsersbond heeft te veel invloed in Haarlem

Voorzitter Jaap Moerman van de Fietsersbond in Haarlem stapte op omdat hij vindt dat de gemeente niet naar de belangenorganisatie luistert en zich niet aan haar eigen beleid houdt. Wethouder Sikkema van verkeer vindt echter dat de Fietsersbond vooral boos is, zij mist reflectie en hoort alleen maar wat er fout gaat. Niet je zin krijgen is wat anders dan niet gehoord worden, stelt Sikkema. Ze heeft gelijk, want de Fietsersbond heeft te veel invloed in Haarlem.

Stelling